Onze locatie

Site Oud Sint-Jan

Congres- en evenementencentrum Site Oud Sint-Jan is gevestigd in een historisch hospitaal uit de negentiende eeuw. Op dezelfde stek staat ook het gebouw dat in de middeleeuwen één van Europa’s eerste ziekenhuizen was. Wie de locatie bezoekt, bevindt zich dus in een stuk medisch patrimonium dat zijn gelijke niet kent.

 

Het middeleeuwse Sint-Janshospitaal was ooit de grootste stedelijke instelling voor zieken, armen en behoeftigen. Aan de hand van verhalen, gebruiksvoorwerpen en kunstwerken blikken bezoekers van het Memlingmuseum Sint-Janshospitaal terug op 800 jaar geneeskundige geschiedenis.

Later werd op de site nog een ziekenhuis gebouwd: het Oud Sint-Janshospitaal was van de negentiende eeuw tot 1976 een hospitaal met grote, gemeenschappelijke ziekenzalen. Die zijn nu omgevormd tot praktisch ingerichte polyvalente ruimtes die met hun unieke achtergrond een interessante toets geven aan elk gebeuren.

Onze ruimtes

Vergadering, congres, event of (trouw)feest?

 

Wij beschikken over 12 polyvalente zalen en een prachtige, grote binnentuin waar de vermaarde dertiende-eeuwse Onze-Lieve -Vrouwekerk fier bovenuit torent. Al deze ruimtes geven glans aan de meest uiteenlopende activiteiten.

Afhankelijk van de gekozen formule en zaalopstelling kan de capaciteit variëren. Wij adviseren u graag bij het kiezen van de meest geschikte zaal en het ideale concept voor uw feest of evenement.

  • Alles
  • beurs
  • congres
  • event
  • feest
  • vergadering
beurs / congres / event / feest / vergadering
beurs / congres / event / feest / vergadering
beurs / congres / event / feest / vergadering
congres / event / vergadering
beurs / congres / event / feest / vergadering
beurs / congres / event / feest / vergadering
beurs / congres / event / feest / vergadering
Brugge

Een unieke plek in een bijzondere stad

 

Congres- en evenementencentrum Site Oud Sint-Jan is een stuk medisch-cultureel patrimonium in de kern van Unesco werelderfgoedstad Brugge.

Brugge is een stad op mensenmaat met een uitgebreid aanbod aan eet- en drankgelegenheden voor ieders smaak en beurs. Leuke bistro’s, gezellige brasseries en enkele sterrenrestaurants maken Brugge tot een culinair – ja zelfs gastronomisch – mekka.

Het historische Brugge staat natuurlijk ook voor actieve cultuurbeleving: er is een ruim aanbod aan tentoonstellingen, theatervoorstellingen, concerten…

Bereikbaarheid

U heeft via twee verschillende ingangen toegang tot Site Oud Sint-Jan: via de grote poort in Mariastraat 38 of via Zonnekemeers waar zich ook de parking bevindt.

 

Met de wagen of het openbaar vervoer

Wie met de wagen komt, kan die parkeren op Parking Zonnekemeers. Andere parkeergelegenheden in de buurt zijn Parking Centrum Zand of Parking Centrum Station.

Site Oud Sint-Jan ligt op 10 minuten wandelen van het treinstation. Wanneer u het station uitkomt (kant Brugge) loopt u rechtdoor over het stationsplein. Daarna volgt u de wegwijzers en stapt u via Oostmeers naar Zonnekemeers.

 

 

Te voet

Ingang Zonnekemeers ligt op 10 minuten wandelen van het station. Ingang Mariastraat ligt tegenover de Onze-Lieve-Vrouwekerk, middenin het stadshart.

NL | FR | EN